Despre noi

INNOVATE, CREATE, COOPERATE, MAKE A DIFFERENCE

IMPREUNA CONSTRUIM VIITORUL COPIILOR NOSTRI

THINK AHEAD, THINK CLAS!

Scoala Internationala CLAS – ( acronim Cooperative Learning Academy of Snagov) este o scoala gimnaziala romaneasca bazata pe filozofie internationala care aplica programa romaneasca in baza Ordinului de ministru nr 4647 din data 17.08.2017 privind acordarea autorizatiei de functionare provizorie, incepand cu anul scolar 2017/2018 pentru ciclul primar si Ordin de Ministru 5436 di 31.08.2020 pentru ciclul gimnazial.

Scoala Internationala CLAS este fondata de membrii Asociatiei “Inteligente Multiple”, stabilita in mod ideal in Ciofliceni – Snagov (Ilfov), o asociatie non-profit fondata de experti in educatia nationala si internationala, dornica sa promoveze valori inalte ca diversitatea si expresia culturala, cooperarea, toleranta si oportunitatile egale intr-un context educational multicultural. Fondatorii sunt experti in educatie de aproape 30 ani.

Obiective:

 • Excelenta academica in vederea dezvoltarii inteligentelor multiple (Gardner) si a competentelor-cheie UE
 • programe educationale diverse si echilibrate;
 • pregatire examene Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers) si KET, PET, FCE
 • Metodologie inovativa – Invatarea prin cooperare (Cooperative Learning) si CLIL (Invatare integrata a continutului si a limbii), Inteligente multiple (Gardner), Invatarea experientiala, Jolly Phonics/Grammar- metoda britanica de fonetica sintetica pentru invatarea limbii engleze folosind abordarea multisenzoriala, Project Zero – University Of Harvard
 • O buna dezvoltare cognitiva, fizica, cat si socio-emotionala, elevii beneficiind de programe specifice de dezvoltare a creativitatii (De Bono), a gandirii critice si a inteligentei emotionale (Bauman) in vederea unei educatii holistice.

Scoala Gimnaziala CLAS International School este organizata dupa cum urmeaza:

Incepand cu 27.12 2020, se deschid inscrierile pentru pentru anul scolar 2021-2022. Inscrierile elevilor expati dar si transferuri pentru familiile de romani sunt acceptate si in timpul anului scolar in limita locurilor disponibile.
septembrie –  iunie de la 8.30 – 15.00/17.30 – ciclul primar bilingv si gimnazial cls a 5-a si a 6-a, engleza intensiv

iulie 2021 – scoala de vara cu program intercultural “Around the World”
august – scoala inchide pentru igienizare si concedii de odihna
1 septembrie 2021 – 25 septembrie 2022 – inscrieri la cursurile de limbi straine, cluburile Smarts Junior Hub si afterschool pentru elevii din comunitatea CLAS.

Departamentul de Dezvoltare Profesionala CLAS se desfasoara pe tot parcursul anului scolar in weekend sau in timpul verii. Datele workshopurilor pentru profesori sunt postate pe pagina de Facebook or blog. Pentru workshopuri institutionale contactati-ne la 0732822114

Va oferim:

 

 • scoala primara internationala CLAS cu curriculum national si international bazat pe programa Angliei si a Tarii Galilor (vezi “scoala primara”)
 • scoala gimnaziala – engleza intensiv – programa Ministerului Educatiei
 • centru lingvistic – cursuri de limbi straine pentru toate varstele si nivelele (limba engleza, limba italiana, limba rusa);
 • SMARTS Junior Hub – cluburi pentru copii;
 • scoala de vara cu program intercultural – iulie
 • centru de dezvoltare profesionala oferind cursuri inovative de dezvoltare profesionala pentru cadre didactice: CL (Invatarea prin cooperare) si CLIL (Invatare integrata a continutului si a limbii), MI (Inteligente multiple), Jolly Phonics/Grammar, Strategii activ-participative in vederea dezvoltarii creativitatii si a gandirii critice
 • centru de excelenta pentru familii in colaborare cu expertul psiholog si logoped Hriscanu Emilia – servicii de psihologie si logopedie.

Ghidul parintilor CLAS