Despre noi

INNOVATE, CREATE, COOPERATE, MAKE A DIFFERENCE

IMPREUNA CONSTRUIM VIITORUL COPIILOR NOSTRI

THINK AHEAD, THINK CLAS!

Scoala Internationala CLAS – Cooperative Learning Academy of Snagov este o scoala primara romaneasca bazata pe filozofie internationala care aplica programa romaneasca in baza Ordinului de ministru nr 4647 din data 17.08.2017 privind acordarea autorizatiei de functionare provizorie, incepand cu anul scolar 2017/2018.

Scoala Internationala CLAS este fondata de Asociatia “Inteligente Multiple”, stabilita in mod ideal in Ciofliceni – Snagov (Ilfov), o asociatie non-profit fondata de experti in educatia nationala si internationala, dornica sa promoveze valori inalte ca diversitatea si expresia culturala, cooperarea, toleranta si oportunitatile egale intr-un context educational multicultural.

Obiective:

 • Excelenta academica in vederea dezvoltarii inteligentelor multiple (Gardner) si a competentelor-cheie UE
 • programe educationale diverse si echilibrate;
 • pregatire examene Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers)
 • Metodologie inovativa – Invatarea prin cooperare (Cooperative Learning) si CLIL (Invatare integrata a continutului si a limbii), Inteligente multiple (Gardner), Invatarea experientiala, Jolly Phonics/Grammar- metoda britanica de fonetica sintetica pentru invatarea limbii engleze folosind abordarea multisenzoriala, Project Zero – University Of Harvard
 • O buna dezvoltare cognitiva, fizica, cat si socio-emotionala, elevii beneficiind de programe specifice de dezvoltare a creativitatii (De Bono), a gandirii critice si a inteligentei emotionale (Bauman) in vederea unei educatii holistice.

Centrul Educational CLA Snagov este organizat dupa cum urmeaza:

Incepand cu 10 ianuarie 2018, se deschid inscrierile la Scoala Primara Internationala CLAS pentru anul scolar 2018/2019. Inscrierile elevilor expati dar si transferuri pentru familiile de romani sunt acceptate si in timpul anului scolar in limita locurilor disponibile.
15 septembrie – 30 iunie de la 8.15 la 15.00 –  Scoala primara bilingva

1 octombrie – 30 iulie de la ora 18.30 la ora 20.00 de luni pana joi si sambata de la ora 9 la ora 12.30, centru lingvistic pentru toate nivelele si varstele  – Centru de pregatire examene internationale Cambridge ESOL. Alte limbi straine: limba italiana si alte limbi straine la cerere.
iulie 2018 – scoala de vara cu program intercultural “Around the World”
august – scoala inchide pentru igienizare si concediu de odihna
1 septembrie 2018 – 25 septembrie 2018 – inscrieri la cursurile de limbi straine, cluburile Smarts Junior Hub si afterschool pentru elevii din comunitatea locala.

Departamentul de Dezvoltare Profesionala CLAS se desfasoara pe tot parcursul anului scolar in weekend sau in timpul verii. Datele workshopurilor pentru profesori sunt postate pe pagina de Facebook or blog. Pentru workshopuri institutionale contactati-ne la 0732822114

Va oferim:

 

 • scoala primara internationala CLAS cu curriculum national si international britanic in limba engleza (vezi “scoala primara”)
 • centru lingvistic – cursuri de limbi straine pentru toate varstele si nivelele (limba engleza, limba italiana, limba rusa);
 • SMARTS Junior Hub – cluburi pentru copii deschise comunitatii locale, un “altfel” de after-school (12.00-18.00/19.00);
 • scoala de vara cu program intercultural – iulie
 • centru de dezvoltare profesionala oferind cursuri inovative de dezvoltare profesionala pentru cadre didactice: CL (Invatarea prin cooperare) si CLIL (Invatare integrata a continutului si a limbii), MI (Inteligente multiple), Jolly Phonics/Grammar (vezi Video Gallery). Strategii activ-participative in vederea dezvoltarii creativitatii si a gandirii critice
 • centru de excelenta pentru familii in colaborare cu expertul psiholog si logoped Tone Mihaela – servicii de psihologie si logopedie.