Curriculum clas

“Our task is to help children communicate with the world using all their potential, strengths and languages, and to overcome any obstacle presented by our culture.”  (Loris Malaguzzi)

Curriculumul studiat în școala noastră este gândit în așa fel încât orice absolvent CLAS să-și continue studiile atât în instituțiile de învățământ din România, cât și în școli internaționale si in programe IGCSE.

Conținuturile programelor școlare pe baza cărora se planifică activitatea din Școala Internationala CLAS sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice si sunt abordate într-o manieră modernă folosind metodologia Învățarea prin Cooperare (Cooperative Learning) și o abordare holistică, inovatoare, centrată pe elev.

Programa școlară impusă de Ministerul Educației Naționale este îmbogățită cu un pachet curricular opțional bilingv, de natură integrativă, dintr-o perspectivă holistică. Disciplinele școlare obligatorii sunt secondate de cursuri specifice Curriculum-ului Angliei (trunchi comun) si de pregatire a examenelor Cambridge ESOL – Young Learners Tests, KET si PET si FCE recunoscute la nivel international.

Sistemul de evaluare standard prin calificative este completat de un set de instrumente de evaluare alternativă sedinte conduse de elevi (student-led conferences), prezentare de portofoli, proiecte de grup, experimente, expozitii etc. reprezentand o extensie a practicii educaționale internationale.

Manualele sunt avizate de Ministerul Educației Naționale. Documentele școlare eliberate de Scoala Internationala CLAS au valoare recunoscută de Ministerul Educației Naționale și produc efectele de studii în învățământul românesc.

La gradinita, se aplica programa de Educatie timpurie 2020 avizata de Ministerul Educatiei Nationale si este imbogatita cu limba engleza studiata intensiv.

Demersul educațional are în vedere dezvoltarea personalității copilului prin prisma dimensiunilor enumerate în documentele oficiale, respectiv:

  • dezvoltarea fizică, a sănătăţii şi igienei personale
  • dezvoltarea socio-emoţională
  • capacități și atitudini față de învăţare
  • dezvoltarea limbajului, a comunicării şi a premiselor citirii şi scrierii
  • dezvoltarea cognitivă şi cunoaşterea lumii

Optionalele de limba engleza Jolly Music (grupa mica), Oxford Cookie and Friends (grupa mijlocie si mare), Jolly Phonics (grupa mare), My Little CLIL @STEAM  si English through dancing (toate grupele) sunt incluse in programul de dimineata.

Optionalele de robotica, atelierul de creativitate Reggio, bune maniere, motricitate si Forest kindergarten si inot (vara) sunt incluse in programul prelungit.

We make a difference with our enriched curriculum!