FAQ

 1. Este scoala primara CLAS autorizata national?

CLAS International School a primit autorizatia de functionare prin Ordinul de Ministru 4647/17.08.2017 si este scoala afiliata COBIS ca Scoala Candidat din 2 iunie 2016. Scoala Internationala CLAS a devenit Scoala Britanica Internationala avand dreptul de a inscrie elevi incepand cu luna iunie 2016 pentru anii scolari 2016/2017 si 2017/2018 fiind inscrisa in Registrul special al scolilor care livreaza curriculum strain.

Incepand cu anul scolar 2018-2019, scoala primara are doar o linie educationala: cea bilingva care aplica integral programa romaneasca in mod integrat cu programa britanica- trunchi comun (limba engleza, matematica si stiinte).

Scoala CLAS aplica aceste programe folosind strategii ale Invatarii prin Cooperare si alte elemente ale Scolilor Forest, Thinking si Multiple Intelligences Schools, Project Zero (University of Harvard).

 1. De ce adoptati Invatarea prin Cooperare daca traim intr-o lume competitiva?

Competitia este creata de persoane si reprezinta doar 10%. De fapt, noi depindem unii de altii in reteaua muncii. Noi dorim ca elevii nostri sa fie flexibili atat ca jucatori in echipa cat si ca niste competitori, oferindu-le o variata gama de activitati care sa-i ajute sa se adapteze in orice context. Nu ar fi corect sa le oferim elevilor nostri numai activitati cooperante sau numai activitati competitive si individuale. Credul nostru este ca, cooperarea aduce fericire si dezvolta atat abilitatile cognitive cat si cele socio-emotionale prevenind violenta in scoala. De aceea metodologia noastra predominanta este Invatarea prin Cooperare cu diferitele sale abordari.

Viitorul economic al societatilor va depinde de capacitatea lor de a se dezvolta si de a forma antreprenori creativi, talentati si inovativi. Provocarea scolilor este de a promova creativitatea si rezolutia de probleme. Sunt doua mari cai de a o face: Invatarea prin Cooperare si Controversia Constructivista care imbunatesc calitatea invatarii si a deprinderii de luare de decizii. Ambele recunosc natura sociala a creativitatii.
Noi dorim ca scoala noastra sa fie un loc de dezbatere de idei si de buna stare.

Pentru informatii ulterioare, vizitati site-ul www.co-operation.org.

 1. Care sunt etapele de admitere?

Pasul 1: Contactati secretariatul scolii pe mail (secretariatclasnagov@gmail.com sau la telefon 0772228607 ori 0732822114 ca sa fixati o intalnire pentru a face un tur al scolii cu directorul institutiei care prezinta oferta educationala la o “cup of tea”. Incepand cu februarie 2018, se organizeaza Portile Deschise in vederea inscrierilor pentru anul scolar 2018-2019.

Pasul 2: Interviu si evaluarea integrata la limba engleza, matematica si limba romana in vederea identificarii nivelului de competenta academica initiala. Testul de multiple inteligente va identifica inteligentele predominante in vederea personalizarii strategiilor de invatare. Contributie de interviu si evaluare de 200 Euro in contul asociatiei.

Pasul 3: Secretariatul va va contacta pe mail sau telefonic pentru confirmarea admiterii si eventuale documente necesare. Dupa evaluare, elevul va fi admis sau inscris pe lista de asteptare.

Pasul 4: Completarea dosarului de inscriere: formular de înscriere, oferta educațională, contract de scolarizare, acord financiar și dovada plății contributiei de scolarizare pentru primul semestru. In caz de asistenta financiara, se ofera plata lunara si se plateste contributia de scolarizare doar pentru lunile septembrie si octombrie 2018 care in caz de transfer sau retragere, sumele sunt nerambursabile.

Pasul 5: In luna septembrie 2018, parintii vor primi ghidul parintilor la sedinta administrativa si vor participa la Serbarea de deschidere a Anului Scolar.

 1.   Ratele partiale de scolarizare sunt semestriale?

Da. Semestrele fiscale pentru anul scolar in curs sunt urmatoarele:

 • 1 semestru –  1 septembrie, 2018 – ianuarie 30, 2019 – plata integrala pana pe 30 august 2018.
 • 2 semestru – 1 februarie, 2019 – iunie 19, 2018 – plata integrala pana pe 30 ianuarie 2019.

Elevii inscrisi pentru mai putin de 17 zile din acel semestru vor plati o taxa zilnica calculata special.

Elevii care frecventeaza mai mult de 17 zile dintr-un semestru fiscal vor plati contributia integrala pentru acel semestru.

Nu se ramburseaza taxa pentru zilele de absente scolare, zile festive etc.

Pentru situatii speciale, oferim plan lunar de plata.

De exemplu, pentru programul bilingv mediu standard, clasa pregatitoare, 4500 Euro/an impartiti la 10 luni= 450 Euro/luna sau 450: 12 luni = 375 Euro/luna. Contributia pentru programul prelungit de la 8.30 la ora 18.00 este 5500 Euro/an.

 1. Acceptati si elevi cu nevoi speciale de educatie?

Da, suntem o scoala incluziva. Acceptam elevi cu dislexie, disgrafie sau cu dizabilitati cognitive sau psihosomatice. Se percepe o taxa CES anuala pentru monitorare si terapie. In cazul in care este nevoie de profesor de sprijin permanent (shadow teacher), specializat in psihopedagogia speciala, se percepe o taxa lunara care sa acopera salariul tutorului respectiv.

 1. Daca copilul meu nu este fluent in limba engleza, poate fi admis?

Da, la clasa pregatitoare si clasa intai. Pentru clasele a 2-a si a 3-a se vor face lectii de recuperare.

 1. Cum se procedeaza cu transferul de la alta scoala?

Înscrierea prin transfer a elevilor se face pe baza unui chestionar bazat pe Teoria Inteligentelor Multiple di H. Gardner şi a unei probe scrise, la limba română și/sau limba engleză, precum şi la matematică, în vederea evaluării nivelului de competenţe. Vor avea prioritate elevii care sunt fratii sau surorile elevilor deja inscrisi.

Clasa I echivalent Year 2. Vârsta optimă recomandată de CLAS pentru admiterea în Clasa I este de 7 ani împliniţi la 31 august. Admiterea se face în baza actului care să ateste că eleva/elevul a parcurs Clasa pregătitoare. Doar in acest an scolar se accepta inscrierea directa in clasa intai.

Clasa pregătitoare echivalent Year 1. Vor fi admiși copii apți pentru acest nivel de studiu, care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, sau, cu cerere specială, până la 31 decembrie 2018 – care au fost declaraţi admişi în urma testării de către specialiştii de la CJRAE.

 1. Aveti serviciu de catering pentru pranz si gustari?

CLAS colaboreaza cu firma de catering Pensiunea Nuferilor din Ciofliceni. Daca o familie nu doreste sa participe la programul de pranz atunci sunt rugati sa pregateasca pachet zilnic cu mancare sanatoasa si echilibrata.

 1. Aveti si camin pentru elevii care vin din alte localitati?

CLAS nu are camin dar are ca proiect a boarding school in anii viitori.

 1. Elevii trebuie sa poarte uniforma?

Toti elevii CLAS poarta uniforma obligatorie cu emblema personalizata a scolii, cu exceptia zilei de vineri care este No Uniform Day. Parintii vor cumpara uniforma cu cel putin o luna inainte de inceperea anului scolar la pretul furnizorului. Uniforma CLAS consta intr-un tricou polo verde cu sigla scolii brodata, o fusta plisata sau pantaloni belumarin. In loc de fusta, se poate alege rochia tip Lacoste sau colanti cu jacheta. Un timpul iernii, se va cumpara uniforma de iarna care include bluza polo cu maneca lunga, hanorac cu sigla. Pentru orele de educatie fizica, parintii vor achizitiona treningul bleumarin cu dungi verzi si un tricou alb cu sigla scolii. Uniforma este obligatorie si ofera un sens de apartenenta la comunitatea CLAS, identitate si seriozitate.

 1. Organizati transport pentru elevii din Corbeanca, Otopeni, Bucuresti Nord sau Ciolpani, Snagov etc?

Scoala colaboreaza cu o firma de transport care va furniza serviciul de transport. Parintii interesati sunt rugati sa contacteze secretariatul. Scoala are in plan achizionarea unei masini proprii de transport cu 7 locuri.

 1. Ce teme va primi copilul meu?

Scoala noastra a adoptat politica NO HOMEWORK pentru clasa pregatitoare si clasa intai dar in cazuri de recuperare a materiei, temele sunt personalizate in functie de elevul vizat si devin obligatorii pentru prevenirea lacunelor.

Elevii de la clasele a doua si a treia vor primi teme doar pe timpul vacantelor si in weekend si vor avea un club de teme in sistem de afterschool, o data pe saptamana.

 1. Exista un program de biblioteca sau lectii de citit?

Da, odata ce elevii au terminat Jolly Phonics, vor incepe sa citeasca lecturile graduate in fiecare zi. Programul de bilblioteca se realizeaza in mai multe feluri: individual, in perechi sau in grup, pe computer etc. Se vor dezvolta deprinderi de citit ca: predictia, intelegerea ideii principale, a detaliilor, a informatiei specifice, imbogatirea lexicului si a fluentei folosind “the class corner library” sau in aer liber pe gazon sau pe leaganul cititului. In timpul vacantelor, elevii vor primi o lista de carti de citit – reading for pleasure.

 1. Cum putem contacta profesorii?

Cu profesorii se poate avea un “quick word” dimineata inainte de prima lectie sau la sfarsitul programului. Veti primi adresele de mail ale profesorilor si de asemenea se pot contacta telefonic prin intermediul secretariatului scolii si fixa o intalnire face-to-face la scoala.

 1. Cat de des vom avea consultatii cu parintii?

Consultatiile cu parintii sunt sustinute semestrial si va ofera ocazia de a discuta despre progresul academic, emotional si atitudinal. Alte consultatii se pot programa la cererea parintilor sau a profesorilor. In luna septembrie, sedinta administrativa este sustinuta in plen. De asemenea se vor organiza si sedinte conduse de elevi in cadrul Seratelor/Diminetilor Portofoliilor.

 1. Cat de des primim rapoarte de evaluare?

Parintii primesc rapoarte de evaluare semestriala dar si newslettere lunare pentru a informa parintii despre activitatile curriculare si extracurriculare intreprinse de elevi.

 1. Daca unui copil i se intampla un accident, ce se intampla?

Daca vreun copil este implicat in vreun accident la scoala, parintii acestui vor fi informati imediat de catre secretara. Scoala va contacta asistenta medicala sau persoana responsabila de primul ajutor. Daca accidentul este serios, se va chema ambulanta si copilul va fi dus la clinica de urgenta de catre parinti. Daca parintii nu pot ajunge in timp util, un angajat CLAS va calatori cu copilul la clinica unde va intalni si pe parintii copilului implicat in accident.

 1. Profesorii sunt romani sau internationali nativi sau bilingvi?

Avem o echipa mixta de profesori calificati romani si internationali. Chiar fondatorii sunt profesori si formatori cu experienta de 27 ani in educatia nationala si internationala si sunt implicati activ in activitatea de predare-invatare-evaluare.